OM BERGART

BIFF

BIT TEATERGARASJEN


HORDALAND KUNSTSENTER


NORSK FORFATTER-
SENTRUM


BERGEN JAZZFORUM

BERGEN KUNSTHALLHORDALAND KUNSTSENTER

Utstillingsåpning fredag 10. oktober kl. 19.00
UTSTILLING 10. oktober – 2. november
International Airport Montello av eteam
+ to videoprogram kuratert av Eric Heist (Momenta Art) og Karin Laansoo

Å tenke 'New York' og 'Bergen' samtidig kan virke uforenelig. Overraskende nok finnes flere temaer og saker som opptar folk i begge byer, slik som territorier og grenser, byutvikling, allemannsrett, sjøutsikt, migrasjon, gjestfrihet, turisme og boligpriser.
Det er med glede vi presenterer eteam sitt flerårige prosjekt International Airport Montello. Rett utenfor Montello, Nevada, en by med et postkontor, en matbutikk, et motell, to barer, et kapell og en barneskole, ligger to forlatte flystriper som er utgangspunktet for den internasjonale flyplassen. Med en bestemt utenforposisjon blir
flyplassen drevet av folket i "byen som nekter å dø". Eric Heist fra MOMENTA ART, det eldste kunstnerdrevne visningsstedet i Brooklyn, har kuratert en samling videokunst som diskuterer territorier og gentrifisering, mens kurator Karin Laansoo har samlet videokunst av kunstnere som ikke kommer fra USA i det hele tatt. På denne måten ønsker Hordaland kunstsenter å lage mange og overraskende koblinger til den store byen i vest. Altså New York.
www.momentaart.org / www.meineigenheim.org / www.internationalairportmontello.com / www.artingeneral.org /

Tirsdag 7. oktober kl. 19.00
International Airport Montello
presenteres av kunstnerduoen eteam (Hajoe Moderegger og Franziska Lamprecht)

Torsdag 9. oktober kl. 17.00
Ettermiddagsdialog om det kunstnerdrevne og selvorganiserte i kunsten
Dialog mellom Eric Heist, leder av Momenta Art i Brooklyn, Arne Skaug Olsen, medlem av Flaggfabrikken – senter for fotografi og billedkunst, Anne Szefer Karlsen, leder av Hordaland kunstsenter og lokale kunstnere. For å delta på dette arrangementet må du melde deg på: send mail til hks@kunstsenter med 'ettermiddagsdialog' som emne før 7. oktober. Det forventes at alle påmeldte deltar aktivt.
Tvillingseminar blir arrangert av organisasjonen Platform for Pedagogy i New York uke 42 med blant annet Eric Heist og Åse Løvgren fra Flaggfabrikken – senter for fotografi og billedkunst som gjester.
www.momentaart.org / www.flaggfabrikken.net / www.platformed.org

www.kunstsenter.no