OM BERGART

BIFF

BIT TEATERGARASJEN


HORDALAND KUNSTSENTER


NORSK FORFATTER-
SENTRUM


BERGEN JAZZFORUM

BERGEN KUNSTHALLBERGEN JAZZFORUM

John ZornJOHN ZORN
For første gang besøker John Zorn Bergen og da med intet mindre enn en konsertserie på tre konserter – eksklusivt for Bergen og Norge. Med seg har han flere av de mest brukte og anerkjente musikerne fra jazz- og avant gardescenen i New York: Marc Ribot, Joey Baron, Kenny Wollesen, Cyro Babtista, Jamie Saft, Trevor Dunn og Ikue Mori. http://www.myspace.com/johnzorn

THE DREAMERS
Jazz, surf-rock og avant garde. En konsert med The Dreamers vil nok inneholde alt dette og mer til. I følge BTs anmelder som i vår ga plata en sekser på terningen er dette en av Zorns mer tilgjengelige plater og dermed ”en god inngang til en vannvittig spennende musiker”. Musikerne i bandet er de samme som i Electric Masada, men i dette prosjektet vektlegges i større grad melodier og stemningssterke partier satt sammen i fargerike arrangementer signert Zorn selv.

ELECTRIC MASADA
Electric Masada er i manges øyne John Zorns beste band! Konserter med dette bandet oppleves gjerne som et inferno av sjangerspredte utblåsninger med tighte, dynamiske og rytmisk spennende mønstre arrangert av John Zorn selv - kompakt, rikt og med stram presisjon. I samme stil som Miles Davis dirigerer Zorn sitt band fra midten av scenen og improviserer flere av arrangementene. Musikken ligger noe til side for hovedveiene, og byr på flere overraskelser og uventede vendinger. Med et virkelig stjernelag av musikere burde forventningene allerede være skutt langt til værs, og ryktet forteller at de skal være bedre enn summen av bandets enkeltelementer.

ESSENTIAL CINEMA
John Zorn har gjort det meste når det gjelder musikk. Det innebærer også å ha komponert musikk til både dokumentarer, undergrunnsfilmer, reklamer og tegne­filmer som er gitt ut på en serie plater under tittelen Filmworks. I prosjektet Essential Cinema er det musikerne i Electric Masada som framfører live musikk til ulike undergrunnsfilmer. Filmene som vil bli vist under denne konserten er Joseph Cornell 'Rose Hobart', Wallace Berman 'Aleph', Harry Smith 'Oz: the Tin Wooman's Dream' og Maya Deren 'Ritual in transfigured time' .

Peer Gyntsalen, Grieghallen,
lørdag 18. oktober. Konsertstart kl 20.00
Bill: kr. 400 (340 medl.)

www.bergenjazzforum.no