OM BERGART

BIFF

BIT TEATERGARASJEN


HORDALAND KUNSTSENTER


NORSK FORFATTER-
SENTRUM


BERGEN JAZZFORUM

BERGEN KUNSTHALL



BIFF

Filmmiljøet i New York er en milliardindustri og det lages alle slags produksjoner, fra store spillefilmproduksjoner til lavbudsjetts studentfilmer, dokumentarer, musikkvideo og reklame. Ved siden av independent-dramaene UP WITH ME og THE WACKNESS har vi valgt ut to New York-filmer som handler om kreative kunstnere:

NEW YORK I ET NØTTESKALL omhandler en regissør som iscenesetter sitt eget liv og etter hvert hele New York som et teaterstykke. Dette er regidebuten til den særdeles kreative manusforfatteren bak bl.a. BEING JOHN MALCOVICH og EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN, Charlie Kaufman.

Shepard Fairey, Geoff McFetridge, Margaret Kilgallen, Mike Mills, Barry McGee, Phil Frost, Chris Johanson, Harmony Korine, Ed Templeton m.fl.: BEAUTIFUL LOSERS er en dokumentar om en løst sammensatt gruppe kreative mennesker i New York på 1990-tallet. De var influert av skateboarding, graffiti, gatemote og uavhengig musikk. Mange av dem var svært unge og hadde ingen kunstutdanning, likevel ble de svært innflytelsesrike kunstnere.

beautiful losersBEAUTIFUL LOSERS Regi: Aaron Rose
NEW YORK I ET NØTTESKALL
(SYNECDOCHE, NEW YORK)
Regi: Charlie Kaufman
UP WITH ME Regi: Greg Takoudes
THE WACKNESS Regi: Jonathan Levine

New York i et nøtteskallBIFF har visninger på Bergen Kino, Magnus Barfot, 15.–22. oktober
Program med visningstider kommer 8. oktober.
Da starter også billettsalg. Billetter kr. 65,-
Rabattkortbilletter kr. 50,-

www.biff.no